Sport20 jul '12 15:54Aangepast op 20 jul '12 16:59

Etappe 18: Blagnac - Brive-la-Gaillarde | 20 juli

Auteur: Thijs Baas

Mark Cavendish heeft de 18e etappe in de Tour de France gewonnen. De renner van Team Sky won na 222,5 kilometer de massasprint in Brive-la-Gaillarde.

Image

Het was voor de wereldkampioen zijn tweede ritzege in deze Tour. De Australiër Matthew Goss eindigde op een paar fietslengtes afstand als tweede, de Slowaakse groenetruidrager Peter Sagan werd derde.

Met deze etappezege kwam het totaal aantal etappezeges in de Tour op 22. De sprinter van Team Sky werd in stelling gebracht door gele trui-drager Bradley Wiggins, de leider in het algemeen klassement die een dag voor de laatste tijdrit niet in de problemen kwam.

Koen de Kort de beste Nederlander op de vijftiende plaats. Wiggins kwam als 19e over de streep en verdedigt zaterdag in de tijdrit een voorsprong van 2.05 op ploeg- en landgenoot Christopher Froome. De Tour eindigt zondag in Parijs.

16:17 | Met zijn overtuigende eindsprint wekt Cavendish de indruk wel degelijk klaar te zijn voor de Olympische Spelen.

16:15 | Roche, Klöden, Sanchez, Vinokoerov, Hansen en Paolini worden in de laatste twee kilometer teruggepakt door het peloton. Cavenidsh wint!

Na 200 kilometer noordwaarts te zijn getrokken stapt het peloton vandaag in Blagnac weer op de fiets. Althans: de renners die erin geslaagd zijn na de Alpen ook de Pyreneeën te trotseren. Lees hieronder de liveblog van de laatste 20 kilometer.

Met hierna alleen nog een tijdrit en de slotetappe naar Parijs voor de boeg kunnen de -overgebleven-  sprinters misschien nog wat potten breken in Brive-la-Gaillarde. Dan moeten ze wel goed over de relatief eenvoudige klimmetjes van de derde (één) en vierde (drie) heen komen. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen