Sport27 mrt '14 08:37Aangepast op 27 mrt '14 10:20

UEFA stemt in met Nations League

Auteur: ANP Nieuws

Het congres van de Europese voetbalbond UEFA heeft donderdag ingestemd met de invoering van een competitie voor landenteams.

ANP
ANP

De revolutionaire Nations League gaat vanaf 2018 van start en moet een groot deel van de vriendschappelijke interlands vervangen. Alle 54 leden van de UEFA stemden in Astana (Kazachstan) in met het voorstel.

"Dit is een belangrijke beslissing voor de toekomst en het niveau van het interlandvoetbal", stelde voorzitter Michel Platini. "Het is een grote stap. We hopen dat de fans het nieuwe format ook steunen", zei Wolfgang Niersbach, voorzitter van het comité van de nationale landencompetitie.

EK tickets
Er zijn bij de eerste editie vier tickets te verdienen voor het EK in 2020, voor landen die zich niet via de EK-kwalificatie hebben geplaatst. Het is nog niet bekend hoe de competitie er precies uit gaat zien. Maar de landenploegen zullen waarschijnlijk worden ingedeeld in divisies van sterkte. De verschillende poules moeten uit drie of vier landen gaan bestaan. In deze groepen wordt er tussen september en november een volledige competitie met uit- en thuisduels afgewerkt.

De groepswinnaars van alle poules nemen het in de fase daarna tegen elkaar op in een finaletoernooi, waarin plaatsen voor het EK worden vergeven. Promoveren en degraderen is mogelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen