Sport28 mrt '14 12:39Aangepast op 28 mrt '14 14:05

Sven Kramer en coach Kemkers uit elkaar

Auteur: Pieter van den Akker

Topschaatser Sven Kramer en zijn coach Gerard Kemkers gaan uit elkaar. Dat heeft Kramer vrijdagmiddag bekendgemaakt op een door hem zelf belegde persconferentie.

Kramer heeft het besluit om de samenwerking met Kemkers na 9 jaar te stoppen al voor de Olympische Spelen in Sotsji genomen, vertelde hij.

'Alle opties open'
Wie de nieuwe coach van Kramer wordt, is nog niet bekend. Wel zei Kramer al gesproken te hebben met Jac Orie, maar dat wil volgens de schaatser nog niet zeggen dat hij in zee gaat met Orie. "Alle opties zijn open'', aldus Kramer, die vertelde zich meer op de 1500 meter te willen richten.

Kramer behaalde onder leiding van Kemkers veel titels. Bij de Olympische Spelen van Vancouver (2010) en Sotsji (2014) was de TVM'er de snelste op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer ging het beide keren echter mis. In Vancouver stuurde Kemkers zijn pupil bij een wissel de verkeerde baan in, met diskwalificatie tot gevolg. Vorige maand bleef revanche uit. Dit keer bleef Jorrit Bergsma zijn landgenoot op de 10.000 meter voor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen