Sport9 sep '14 16:52

Schumacher naar huis voor verdere revalidatie

Auteur: BNR Webredactie

Michael Schumacher heeft het ziekenhuis in Lausanne verlaten. Dat meldt het management van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. Schumacher gaat verder revalideren in zijn revalidatie thuis in Zwitserland. De Duitser raakte eind vorig jaar zwaargewond bij een ongeval tijdens het skiën.

"De laatste weken en maanden heeft hij vooruitgang geboekt, gezien zijn ernstige toestand. Er is echter nog een lange en moeilijke weg te gaan", meldt de verklaring. "We willen graag het medische team in Lausanne bedanken voor hun goede werk. We vragen of de privacy van Michael's familie gerespecteerd kan blijven en we hopen dat speculaties over zijn gezondheidstoestand achterwege kunnen blijven."

De Duitse zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 liep op 29 december tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op toen hij met zijn hoofd een steen raakte. Nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble werd hij lange tijd in coma gehouden. In juni ontwaakte hij uit zijn coma. Officieel is er niets naar buiten gebracht over de toestand van Schumacher. De verwachting is dat hij blijvende schade zal ondervinden van zijn val.

Gerelateerde artikelen