Sport29 apr '14 10:48Aangepast op 1 mei '14 13:20

Philips verlicht groot deel WK-stadions

Auteur: BNR Webredactie

Philips levert de veldverlichting voor 5 van de 12 stadions die deze zomer gebruikt worden tijdens het WK voetbal in Brazilië. Daaronder is ook de Arena Fonte Nova in Salvador, waar het Nederlands elftal op 13 juni zijn eerste groepswedstrijd speelt tegen Spanje.

Het WK-stadion in Curitiba
Het WK-stadion in Curitiba

Dat maakte het technologieconcern dinsdag bekend. Philips verlicht verder de speelvelden van de WK-stadions in Fortaleza, Cuiaba, Curitiba en Natal. In verscheidene andere stadions wordt ook verlichting geleverd maar dan van bijvoorbeeld de buitenmuren, de spelerstunnel of de kleedkamers.

Led-verlichting Maracanã
In het beroemde Maracanã-stadion heeft Philips led-verlichting geïnstalleerd waarmee de kleuren van de nationale vlaggen van de spelende teams op het dak kunnen worden geprojecteerd. Het voetbalstadion in Rio de Janeiro is het grootste ter wereld. Op 13 juli wordt er de WK-finale gespeeld. Wat de opdrachten opleveren, is niet bekend.

Niet alleen in het Maracanã, maar ook in Cuiaba, Porto-Alegre, Salvador, Curitiba, Belo Horizonte en Recife hangen Philips-lampen waarmee de gevels van de stadions worden verlicht. In totaal hangen straks in negen van de 12 WK-stadions lampen van Philips.

Gerelateerde artikelen