Sport29 aug '13 20:35Aangepast op 29 aug '13 22:12

Brand in skybox gooit roet in eten bij EL-duel AZ

Auteur: BNR Webredactie

De wedstrijd tussen AZ en het Griekse Atromitos in de laatste voorronde van de Europa League is donderdagavond na een uur onderbroken omdat er ergens brand in het stadion zou zijn.

Volgens de brandweer woedde er vuur in een skybox. Inmiddels is de wedstrijd definitef gestaakt en wordt vrijdagochtend om 11.00 uur hervat, meldt AZ via zijn twitter-account. Kaarten blijven geldig voor publiek. De toeschouwers in Alkmaar werden verzocht het stadion te verlaten, vanwege rookontwikkeling. Niet alle fans geven daar nog gehoor aan. Volgens de Veiligheidsregio ontstond de brand op vierde etage in skybox. Het rampenplan werd meteen opgestart en het stadion is ontruimd. Een verslaggever van RTV Noord-Holland meldt dat 'het ontruimen gaat niet helemaal lekker gaat': mensen lopen door de afzettingen heen.

AZ verdedigde een voorsprong van 3-1, maar de Grieken hebben de achterstand inmiddels verkleind (3-2). AZ speelt bovendien vanaf de eerste minuut met tien man, na een rode kaart voor Markus Henriksen.

Vervolg
Wat er nu gaat gebeuren met de resterende speeltijd is niet bekend. "We moeten even afwachten hoe de UEFA dit gaat beoordelen'', meldde directeur voetbalzaken Earnest Stewart van AZ. ,,Ik zou ook niet weten hoe het verder moet als deze wedstrijd vandaag niet meer hervat wordt. Laten we maar even afwachten.'' AZ verdedigde een voorsprong van 3-1, maar de Grieken hebben de achterstand inmiddels verkleind (3-2). AZ speelt bovendien vanaf de eerste minuut met tien man, na een rode kaart voor Markus Henriksen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen