Sport5 feb '12 17:52

Koeman sluit kampioenschap niet uit

Auteur: Harmen Simon Teunis

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zou er zelf nooit over beginnen. Maar desgevraagd wilde Koeman na de 0-2 overwinning op NEC best reageren op vragen over de titelkansen van zijn ploeg.

"Niets is onmogelijk. Als de ploegen boven ons punten blijven verspelen, weet je het maar nooit. Maar een plaats bij de eerste vijf blijft onze doelstelling", zei Koeman na afloop van de zakelijke overwinning van Feyenoord.

Feyenoord wist in De Goffert, waar de Rotterdamse club in december 2007 voor de laatste keer won, de luidbejubelde zege van vorige week tegen de aloude rivaal Ajax (4-2) een passend vervolg te geven. Clubtopscorer John Guidetti, die tegen Ajax drie keer wist te scoren, fungeerde in deze wedstrijd opvallend genoeg twee keer als aangever.

"Dat is ook een kwaliteit van hem", zei Koeman. "Hij heeft er ook absoluut niet de ziekte in dat hij een keer niet heeft gescoord. Zo hoort het ook te zijn."

Eerste helft
Feyenoord kreeg al in de 6e minuut een steuntje in de rug door een doelpunt van Otman Bakkal, die een combinatie met Guidetti doeltreffend afrondde (0-1). De bezoekers konden daarna NEC rustig opvangen op eigen helft om er bij balbezit snel uit te breken. De ploeg van Koeman, met de teruggekeerde Karim El Ahmadi voor Kamohelo Mokotjo, verzuimde feitelijk NEC voor de pauze op grotere achterstand te zetten. Doelman Gabor Babos (ex-Feyenoord) verrichtte een prima redding op een vlammend schot van Bakkal.

Tweede helft
Met Leroy George voor de teleurstellende John Goossens, die volgend seizoen bij Feyenoord speelt, begon NEC vol goede moed aan de tweede helft. Maar het was Guyon Fernandez die na een soepele combinatie met Guidetti weer snel tot scoren kwam, 0-2. Daarna speelde Feyenoord het duel professioneel uit. Alleen Ryan Koolwijk kreeg bij NEC nog een grote kans. Doelman Erwin Mulder redde prima.

Koeman had weinig reden tot klagen in Nijmegen. "We hebben heel zakelijk gespeeld. Door iets meer in te zakken dan normaal, hebben we de problemen bij NEC neergelegd. Die ploeg was duidelijk zoekende in dit duel. Na 0-2 zat er ook weinig geloof meer in bij hen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen