Sport9 dec '14 00:05Aangepast op 9 dec '14 00:45

Van Gaal koestert 'gelukkige' zege, Koeman baalt

Auteur: ANP Nieuws

Louis van Gaal gaf maandag na de winst op Southampton (1-2) eerlijk toe dat Manchester United veel geluk heeft gehad.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Southampton speelde beter, maar wij waren de gelukkigste ploeg'', zei Van Gaal, die na de vijfde overwinning op rij niets van euforie wilde weten. "Daarvoor was ons spel niet goed genoeg.''

Cadeautje Southampton
Het elftal van Van Gaal speelde angstig en dwong nauwelijks kansen af. De doelpunten van de 'Mancunians' kwamen dan ook voort uit fouten van de thuisclub, die onder leiding staat van Ronald Koeman. "We hebben afgelopen week fantastisch getraind, maar dat vertrouwen zag ik niet terug in de wedstrijd. En daarin moet het toch gebeuren'', zo benadrukte Van Gaal.

"Zeker in de eerste helft verloren we de bal veel te makkelijk, bovendien was ons positiespel niet goed. We kwamen op voorsprong door een cadeautje van Southampton en normaal moet je daar vertrouwen van krijgen, maar dat was ook niet zo. We hebben veel geluk gehad.''

Koeman baalt 'verschrikkelijk'
Ronald Koeman baalde naar eigen zeggen verschrikkelijk van de nederlaag. "Er verdiende maar één ploeg om te winnen en dat waren wij. Southampton speelde om te winnen, de andere ploeg niet. Maar zij straften onze fouten af en wij die van hen niet."

De trainer van de 'Saints' vond dat zijn ploeg veel beter had gespeeld dan die van Van Gaal. "Wij zetten meer druk, hadden de betere kansen, speelden het beste voetbal. Maar het grote verschil zat in het feit dat wij de vele fouten van Manchester United niet afstraften en zij een paar van ons wel. De eerste treffer kwam uit een verkeerde terugspeelbal en de tweede uit een vrije trap vanaf de zijkant die een half uur onderweg was. Als je zulke kansen geeft aan topspelers als Van Persie of Rooney, dan weet je dat die erin gaan'', zo mopperde Koeman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen