Sport22 apr '14 10:41Aangepast op 22 apr '14 11:57

United ontslaat Moyes, Giggs neemt het over

Auteur: BNR Webredactie

Trainer David Moyes is dinsdag ontslagen bij Manchester United. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de regerend kampioen uit Engeland. Ryan Giggs neemt volgens Engelse media de taken van Moyes tot het eind van het seizoen over.

United is al uitgeschakeld in de Champions League en FA Cup en staat zevende in de Premier League. De club ontbreekt volgend seizoen voor het eerst sinds de jaargang 1995/1996 in de prestigieuze Champions League.

De 40-jarige routinier Giggs fungeerde tot nu toe al als een van de assistenten van Moyes, terwijl hij zelf ook nog actief is als speler. ManUnited, dat de aanstelling van Giggs zelf nog niet bevestigde, heeft nog vier wedstrijden te spelen.

Manchester United verloor zondag met 2-0 van Everton, de club waar Moyes tot dit seizoen 11 jaar werkte. De 50-jarige Schot tekende afgelopen zomer nog een contract van 6 jaar bij de club van aanvaller Robin van Persie en verdediger Alexander Büttner. Hij werd aangesteld als opvolger van Alex Ferguson, zijn landgenoot die maar liefst 26 jaar voor de spelersgroep van United stond.

Manchester United maakte het vertrek van Moyes dinsdag bekend. De club liet het voor eerst bij een kort statement van twee zinnen, waarin het ontslag werd vermeld. ,,ManUnited wil benadrukken dat we Moyes bedanken voor zijn harde werk, eerlijkheid en integriteit'', luidde het bericht op de website van United. Veel Engelse kranten brachten het nieuws al afgelopen weekend.

Van Gaal
De Engelse wedkantoren rekenen erop dat Louis van Gaal de nieuwe trainer van Manchester United wordt. De bondscoach van het Nederlands elftal is direct na Moyes' ontslag betiteld tot de belangrijkste kandidaat voor de functie op Old Trafford.

Wie bij de bookmakers 4 pond inzet op de komst van Van Gaal, krijgt 7 pond terug als hij inderdaad worden aangesteld. Mocht Van Gaal niet de nieuwe eindverantwoordelijke worden bij de 'Mancunians', dan maakte Ryan Giggs een goede kans. Mensen die 4 pond op de Welsman inzetten krijgen er 24 terug.

Klopp niet naar Olf Trafford
Jürgen Klopp was volgens de 'bookies' ook een reële opvolger van Moyes. De Duitse oefenmeester gaf zelf dinsdag echter al te kennen dat hij niet naar Manchester verkast. "United is een geweldige club en ik voel me erg verwant met de fans daar, maar ik heb al een mooie plek bij Dortmund en de mijn afspraken met de mensen daar kan ik niet breken'', aldus Klopp in de Engelse krant The Guardian.

Op het lijstje van potentiële opvolgers waarop gewed kan worden staan ook de namen van Frank de Boer en Guus Hiddink. Dat Hiddink vanaf volgend jaar op de bank zit bij Manchester lijkt weliswaar uitgesloten. Hij volgt na het komende WK Louis van Gaal op bij Oranje.

Gerelateerde artikelen