Sport28 apr '14 09:45

'Iedereen leert van fouten, ook Frank'

Auteur: BNR Webredactie

Het vierde kampioenschap van Ajax is de vierde titel van Frank de Boer. "Ik denk dat hij veel duidelijkheid schept over wat hij wil. Hij geeft handvatten aan deze jonge jongens. Dat is heel belangrijk", analyseert broer Ronald de prestatie van Ajax' trainer op BNR.

"Als je het vier keer presteert om kampioen te worden in zo'n jonge trainerscarrière, denk ik dat het heel knap is", zegt Ronald de Boer op de vraag of Frank de Boer de credits verdient voor het kampioenschap. "Ajax had vaak het spelsysteem om de tegenstander te verrassen. Daardoor win je uiteindelijk wedstrijden. Frank heeft het vaak gehad over betrouwbaarheid. Nou, ik denk dat de meesten wel betrouwbaar waren."

Buitenland
Begint het niet te kriebelen voor zijn broer Frank als een mogelijke buitenlandse club voor de Ajax-trainer ter sprake komt? Ronald de Boer: "Dat ligt er totaal aan wat er voor je voeten komt. Als je een club hebt die niet meedoet om de prijzen of geen ambitie heeft maar wel het geld, gaat Frank er zeker niet voor kiezen. Is het een club met ambitie, kans op prijzen, waar wat van te maken valt en die past in jouw filosofie, denk ik dat je er over na gaat denken."

Ronald de Boer noemt het grote verlies van Ajax in de bekerfinale een 'heel grote smet op de trainerscarrière' van Frank de Boer. "Dat doet vreselijk veel pijn. Maar je moet door. Ik heb ook steeds geleerd: van fouten word je succesvol. Dat geldt voor iedereen, ook voor m’n broer. Ik denk dat dat alleen maar sterkt."

Niet aantrekkelijk
"Natuurlijk wil hij alles zo perfect mogelijk winnen. Ajax heeft de minste goals tegen dit jaar, maar heeft ook veel minder goals gemaakt. Dat geeft ook wel aan hoe aantrekkelijk het was dit jaar. Van de andere kant: iedereen klaagt wel over de verdediging. Met een van Rijn, met Denswil die fouten maakte, met Veltman die fouten maakte en met misschien de enige sterkhouder Moisander. Als je dan ziet wat je hebt gedaan met je verdediging, betekent dat dat je als team ver vooruit verdedigd hebt, dat je teams vastzet. Het is echt een groepsprestatie. Dat vind ik wel heel knap."

Gerelateerde artikelen