Sport2 apr '14 22:50Aangepast op 3 apr '14 06:20

Real Madrid ruim langs Dortmund

Auteur: ANP Nieuws

Real Madrid heeft in de kwartfinales van de Champions League weinig meer te vrezen van Borussia Dortmund.

EPA
EPA

De Spaanse sterrenploeg won de eerste wedstrijd woensdagavond op eigen veld met 3-0. Daarmee is de 'Koninklijke' dicht bij de vurig verlangde revanche op de Duitse ploeg, die vorig seizoen in de halve finales verrassend te sterk was.

Real Madrid sloeg al in de 3e minuut toe. Karim Benzema en Daniel Carvajal gingen aan de rechterkant op avontuur. De Duitse defensie greep niet in waarna ook Gareth Bale een vrije doortocht en schietkans kreeg, 1-0.

Met veel moeite bleef Borussia Dortmund, dat liefst zes basisspelers miste, na die snelle tegenvaller overeind. In de aanhoudende druk van de thuisclub kon de tweede treffer echter niet uitblijven. In de 27e minuut vond Isco een gaatje, zowel in de Duitse defensie als bij doelman Roman Weidenfeller (2-0). De 21-jarige Spanjaard verving gangmaker Angel di Maria in de opstelling. De Argentijn moest zich enkele uren voor de wedstrijd wegens ziekte afmelden.

Schadebeperking

Borussia Dortmund kwam afgelopen zaterdag in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart, de ploeg van coach Huub Stevens, ook met 2-0 achter. Dankzij drie treffers van Marco Reus stapte coach Jürgen Klopp toch nog als winnaar van het veld (2-3). De Duitse trainer kon deze keer op de bank alleen maar hopen dat de schade beperkt zou blijven.

Dankzij Weidenfeller liet de derde Madrileense treffer nog even op zich wachten. Het was uiteindelijk Cristiano Ronaldo, die met een koelbloedig hoogstandje in de 57e minuut voor 3-0 zorgde. Het was zijn 14e treffer dit seizoen in de Champions League. Daarmee evenaarde hij in zijn 100e CL-wedstrijd het record van Lionel Messi, die in het seizoen 2011-2012 bij Barcelona op 14 doelpunten eindigde.

Real Madrid maakte na het doelpunt van Ronaldo vergeefs jacht op een nog grotere uitslag, in de wetenschap dat Borussia Dortmund vorig seizoen thuis met 4-1 won in de halve finale. Toen was de Duitse ploeg echter een stuk sterker en de 'Koninklijke' juist een beetje minder goed. Met 3-0 zal het daarom voor Real Madrid volgende week dinsdag wel goedkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen