Sport16 dec '12 17:00Aangepast op 16 dec '12 18:25

Eredivisie: Feyenoord wint nipt, Vitesse gelijk

Auteur: Melvin Captein

In een zwaarbevochten thuiswedstrijd ging Feyenoord ADO Den Haag in de slotfase voorbij: 3-2. Vitesse moest in blessuretijd een punt gunnen aan RKC: 2-2.

Willem II - Ajax
Ajax boekte bij Willem II de zesde competitiezege op rij (4-2). Het verschil met de koplopers PSV en FC Twente bedraagt halverwege de competitie nog 1 punt.

Ajax stond al na 14 minuten op een voorsprong van 2-0, dankzij treffers van Siem de Jong en Danny Hoesen. Aurelien Joachim en Genaro Snijders hadden ook aan een kwartiertje voldoende om Willem II weer op gelijke hoogte te zetten. Niklas Moisander bracht Ajax na 72 minuten weer op voorsprong, waarna invaller Jody Lukoki de eindstand bepaalde.

Feyenoord - ADO Den Haag
Feyenoord won uiteindelijk dankzij verdediger Stefan de Vrij. De aanvoerder besliste via het hoofd van tegenstander Tjarron Chery het boeiende voetbalgevecht in de 86e minuut.

Graziano Pellè (1-0) en Lex Immers (2-1) zetten de thuisclub twee keer op voorsprong. Mike van Duinen (1-1) en Danny Holla (2-2) brachten de Haagse gelijkmakers op hun naam.

Beide ploegen beëindigden het hectische duel met 10 man. Bruno Martins Indi kreeg bij Feyenoord in de 56e minuut de rode kaart, waarna Tom Beugelsdijk hem 2 minuten later volgde naar de kleedkamer.

Vitesse - RKC Waalwijk
Een slap Vitesse verspeelde kostbare punten tegen RKC Waalwijk: 2-2. De Arnhemse club opende in het matige duel via Wilfried Bony de score. Teddy Chevalier tekende voor de gelijkmaker. Zo'n 10 minuten voor het einde bracht invaller Simon Cziommer Vitesse andermaal op voorsprong. In blessuretijd bezorgde Sander Duits de bezoekers uit Waalwijk verrassend een punt.

FC Utrecht - Heerenveen
FC Utrecht won eerder op de dag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainer Jan Wouters won met 3-1, vooral dankzij twee doelpunten van invaller Leon de Kogel. Met 29 punten uit 17 wedstrijden staat FC Utrecht zesde, Heerenveen neemt met 15 punten de 13e plaats in.

De Kogel opende in de 66e minuut de score en tikte 4 minuten later de rebound in na een gemiste strafschop van Jacob Mulega. Alfred Finnbogason zorgde een kwartier voor tijd vanaf 11 meter voor het doelpunt van Heerenveen. Mulenga besliste de wedstrijd in de slotfase.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen