Sport15 dec '12 12:45Aangepast op 15 dec '12 13:34

Amateurvoetballers gaan weer de velden op

Auteur: Anne-Greet Haars

Na een weekend van bezinning na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, gaan dit weekend voor het eerst weer honderdduizenden amateurvoetballers de velden op.

CDA-Kamerlid en scheidsrechter Peter Oskam was gisteravond in Almere bij de eerste divisiewedstrijd tussen Almere City en FC Dordrecht, waar de familie van Richard Nieuwenhuizen aanwezig was.

"Het was heel indrukwekkend. Heel Almere is betrokken bij de het leed van de familie Nieuwenhuizen. De jongste zoon mocht mee het veld oplopen en er werd ook een minuut stilte gehouden."

Incident
Afgelopen week was er al weer een incident in Arnhem bij een oefenpotje. "Ik denk dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. Zolang je mensen niet begeleidt en in de gaten houdt, dan blijft het misgaan", zegt Oskam.

Verantwoordelijkheid
Het is vooral een gezamenlijke verantwoordelijkheid van clubs, ouders, trainers en begeleiders om te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren, meent het CDA-kamerlid. "Ik hoop ook dat trainers dit weekend tegen spelers zeggen dat ze hun mond moeten houden tegen de scheidsrechter en dat ze gewoon lekker moeten voetballen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen