Sport23 mei '14 14:40

Nederlander heeft gemiddeld 39 euro over voor WK-titel

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders hebben gemiddeld 39 euro per persoon over voor een WK-titel voor Nederland. Opvallend: vrouwen hebben dit jaar beduidend meer over voor de titel dan mannen.

Mannen hebben 30 euro over voor de WK-titel, vrouwen vinden de overwinning gemiddeld een investering van 49 euro waard. Dat blijkt uit een onderzoek van ING.

Nederlanders zijn zuinig wat betreft een financiële bijdrage aan de eindoverwinning, zegt sportredacteur Anne-Greet Haars. "Een gemiddeld bedrag van 39 euro is echt heel erg laag. Alleen Amerika staat met 37 euro lager."

Italianen hebben gemiddeld liefst 464 euro per persoon over voor een titel, maar één land is nog vrijgeviger: Oranje-opponent Chili. Bewoners van het Zuid-Amerikaanse land willen gemiddeld wel 526 euro aftikken.

Als alternatief voor geld is de Nederlander ook bereid om gemiddeld vier vakantiedagen in te leveren en 8 procent zou de mobiele telefoon ervoor inleveren. 6 procent van de bevolking heeft aangegeven graag te willen betalen als er helemaal geen voetbal op tv komt deze zomer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen