Sport25 okt '13 15:33Aangepast op 25 okt '13 15:51

'Vitesse mag handjes dichtknijpen met nieuwe Rus'

Auteur: Thijs Baas

Vitesse mag zijn handen dichtknijpen met de nieuwe Russische grootaandeelhouder Aleksandr Tsjigirinski. Dat zegt investeerder Maasbert Schouten van MaasInvest, zelf ooit ook voorzitter van de club. "Hij doet iets wat wij níet doen beter."

De spelers en de supporters van de club hoeven zich niet veel zorgen te maken, zegt Schouten. De angst voor het 'nieuwe' was er ook bij de komst van de Georgische oliemiljardair Merab Jordania, maar dat is nergens voor nodig. "Sterker nog: met zo'n vermogende eigenaar zijn er ook veel mogelijkheden. Ik denk dat veel clubs in Nederland erg jaloers zijn en dat er daarom ook wel wat kinnesinne over is."

Jordania verkocht al zijn aandelen in Vitesse. "Als je ziet wat Jordania gedaan heeft aan investeringen ten gunste van de club - een heel nieuw trainingscomplex dat mooier is dan dat van Ajax, Feyenoord of PSV en veel spelers die zijn gehaald, allemaal zaken die niet gebeurd waren als Jordania niet gekomen was - dan was het de grote vraag of Vitesse nog bestaan had."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen