Sport26 jun '13 21:59

Nummer 116 schakelt Federer uit op Wimbledon

Auteur: ANP Nieuws

De Oekraïense tennisser Sergei Stachovski heeft woensdag op Wimbledon voor een daverende verrassing gezorgd door Roger Federer uit te schakelen.

Archiefbeeld Sergei Stachovski. ANP
Archiefbeeld Sergei Stachovski. ANP

De mondiale nummer 116 was op het Londense gras in vier sets te sterk voor de titelverdediger uit Zwitserland, die nog wel de eerste set won: 6-7 (5) 7-6 (5) 7-5 7-6 (5).

Federer, als derde geplaatst, ging de laatste 10 jaar niet meer zo vroeg onderuit op een grandslamtoernooi. Sinds Wimbledon 2004 stond hij 35 keer achter elkaar ten minste in de kwartfinales. Stachovski speelde naar eigen zeggen de wedstrijd van zijn leven. "Ik ben ongelooflijk gelukkig, eigenlijk kan ik dit nog niet bevatten. Als je op Wimbledon tegen Federer speelt, sta je eigenlijk tegen twee spelers tegelijk op de baan. Eerst speel je tegen Roger Federer en daarna tegen zijn ego.''

De Zwitser had bij een nieuwe toernooizege de absolute alleenheerser op Wimbledon kunnen worden. Hij staat nu op zeven eindzeges in Londen, een record dat hij deelt met de Amerikaan Pete Sampras. Ook de Brit William Renshaw won aan het einde van de 19e eeuw zeven keer op het 'heilige gras'.

Eerder raakte het toernooi ook al Rafael Nadal kwijt. De Spanjaard ging maandag in de eerste ronde ten onder tegen de Belg Steve Darcis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen