Sport28 mrt '14 18:50

Hiddink verlaat KNVB na EK 2016

Auteur: BNR Webredactie

Guus Hiddink keert terug als bondscoach van het Nederlands Elftal. Hij neemt na het komende WK het stokje over van Louis van Gaal. Hiddink heeft voor 2 jaar getekend en maakt dan plaats voor Danny Blind. Na die twee jaar blijft hij niet betrokken bij de KNVB.

Het is voor Hiddink de tweede keer dat hij bondscoach van Oranje wordt. "Ik wil het graag omdat ik nog steeds veel van voetbal hou. Ik ben al jaren bezig en wens weer in aanraking te komen met het Nederlandse voetbal", zegt hij voor de microfoon van verslaggever Jeroen Stans.

Wat er voor de succesvolle Hiddink nog te halen valt bij Oranje? "Ik weet niet wat er te halen valt, maar ik wil in elk geval met een enthousiaste groep gaan werken. Wat er letterlijk te halen valt is kwalificatie voor het EK in Frankrijk."

Na dat toernooi , het EK in 2016, valt de 'directe relatie' tussen Hiddink en Oranje weg. Hij is zeer te spreken over Danny Blind, die hem na het EK in 2016 opvolgt. "Als je hem kent, weet ik dat hij de zaken heel goed kan organiseren en heel goed over voetballen denkt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen