Sport26 jan '13 08:36

Voormalige Raboploeg doet onderzoek naar renner Sánchez

Auteur: Fleur de Bruijn

Een nieuws hoofdstuk wordt toegevoegd aan het steeds verder uitpuilende dopingdossier. De directie van wielerploeg Blanco (voorheen Rabobank) onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van renner Luis León Sánchez bij het dopingnetwerk van de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

Dat meldt NRC Handelsblad . In het politieonderzoek naar Fuentes staan aanwijzingen dat Sánchez in 2006 klant was van de arts. Hij reed toen voor de Spaanse ploeg Liberty Seguros.

De leiding van team Blanco heeft de renner gisteren in een langdurig onderhoud tijdens het trainingkamp in het Spaanse Mojacar met de verdenkingen geconfronteerd. Sánchez ontkent elke betrokkenheid bij de dopingaffaire rond Fuentes, zo heeft zijn manager laten weten.

Operacion Puerto
Eufemiano Fuentes moet dit jaar voor de rechtbank in Spanje verschijnen. Voor Fuentes dreigt een celstraf van twee jaar. Hij wordt met vijf medeverdachten verantwoordelijk gehouden voor Operacion Puerto, het grootste dopingschandaal uit de Spaanse geschiedenis.

Rabobank en doping
In de schaduw van Lance Armstrong bekende Thomas Dekker het gebruik van bloeddoping en epo .

Door meerdere bronnen wordt gesteld dat al sinds de oprichting van de Rabobankploeg doping werd gebruikt. NRC Handelsblad deed die onthulling na gesprekken met tientallen betrokkenen, een van hen bleek oud-wielrenner Danny Nelissen .

Later bekende ook voormalig Rabo-renner Marc Lotz in het verleden doping te hebben gebruikt bij de Nederlandse ploeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen