Sport17 aug '12 17:51

Mollema gaat voor podiumplek in Vuelta

Auteur: Anne-Greet Haars

Een top-3 notering en een etappezege: dat is het doel van Rabo-renner Bauke Mollema in de Ronde van Spanje.

Bauke Mollema. ANP
Bauke Mollema. ANP

Morgenmiddag gaat de 67e editie van de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit in Pamplona.

Krap een maand geleden moest Mollema nog geblesseerd uit de Tour de France stappen, maar daar heeft de Groninger zich snel van weten te herstellen. “Het kan snel gaan. Ik heb niks gebroken of zware blessures opgelopen en als je dan een weekje rust neemt dan is het lichaam snel hersteld”, vertelt Bauke Mollema op BNR.

“Het gaat wel lastig worden om de prestatie van vorig jaar te verbeteren, want vorig jaar had ik echt een goede Vuelta. Maar ik ga het zeker proberen. We starten met een mooie ploeg en het doel van de ploeg is om een etappe te winnen. Daar hebben we genoeg kwaliteit voor in huis.”

Twee kopmannen
Robert Gesink is naast Mollema de andere kopman van de Raboploeg in de Vuelta. Maar volgens Mollema is dat helemaal niet lastig: “Ik denk dat het alleen maar goed is als je zolang mogelijk met meerdere mensen in een klassement kan blijven staan. Ik hoop dat we elkaar kunnen motiveren. Beide hebben we bewezen dat we een goed klassement kunnen rijden.”

Favorieten
“De grootste favorieten zijn Contador en Froome", zegt Mollema. "Contador komt natuurlijk terug van een schorsing en in de Eneco Tour liet ‘ie al zien dat hij goed is. Hij zal natuurlijk gebrand zijn om een goede revanche.”

Prestatie
Maar ook de Raboploeg zal na een slechte Tour de France een betere prestatie neerzetten. “Het is duidelijk dat we in de Tour niet hebben laten zien wat we kunnen. Het is wel lekker dat er nu weer een grote Ronde is en dat we het daar ook kunnen laten zien.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen