Sport28 feb '13 07:09Aangepast op 28 feb '13 11:08

Bekentenissen over mishandeling Nieuwenhuizen

Auteur: Pieter van den Akker

In de zaak rond de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben 3 van de 7 verdachten bekend dat ze hem tegen het hoofd hebben geschopt. Dat meldt De Telegraaf.

De vier andere verdachten ontkennen dat zij de grensrechter hebben geschopt.

Maar volgens andere bronnen rond het onderzoekenheeft geen één van de verdachten bekend het slachtoffer tegen het hoofd te hebben geschopt. Volgens deze bronnen heeft slechts één verdachte toegegevens dat hij Nieuwenhuizen tegen de schouder heeft geschopt.

Geen sprake van
"Van dergelijke bekentenissen is absoluut geen sprake'', zegt advocaat Sander Janssen, raadsman van een van de verdachten. Janssen wil niet zeggen wat de zeven verdachten dan wél over de zaak hebben gezegd. Hij wil tot aan de eerste zitting, gepland op 11 maart, geen inhoudelijke mededelingen doen.

De 41-jarige Nieuwenhuizen werd na afloop van een thuiswedstrijd van zijn club Buitenboys uit Almere tegen Nieuw-Sloten uit Amsterdam op het veld mishandeld. Later die dag zakte hij in elkaar en werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij een dag later. De zaak leidde tot veel opschudding.

Nieuwenhuizen overleed in december, na te zijn mishandeld na een wedstrijd bij zijn club Buitenboys in Almere.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen