Sport9 jun '13 18:00Aangepast op 9 jun '13 18:36

Golfer Luiten wint Lyoness Open

Auteur: ANP Nieuws

ATZENBRUGG (ANP) - Joost Luiten heeft zondag het Lyoness Open in de Oostenrijkse plaats Atzenbrugg gewonnen.

ANP
ANP

De 27-jarige Bleiswijkse golfer had aan een afsluitende ronde van 71 (1 onder par) genoeg om zijn leidende positie met succes te verdedigen.

Luiten kwam even in problemen door met een bogey te beginnen. Hij herstelde zich meteen met een birdie. Er zouden er nog twee volgen. Alleen op de 11e liet hij een slag liggen. Op de 'terugweg' speelde de nummer 1 van Nederland vooral degelijk.

Voor Luiten was het zijn tweede titel op de Europese Tour. Met deze verdiende hij ruim 166.000 euro waarmee hij de 4 ton nadert. Eerder zegevierde de Bleiswijker eind 2011 in Maleisië.

Wereldranglijst

Luiten, die door zijn prestatie op de wereldranglijst de top 100 binnen schiet, kwam uit op een totaal van 271 (-17). Hij bleef de Deen Thomas Björn, die in het weekeinde 64 en 68 op zijn scorekaart noteerde, twee slagen voor. De Chinees Liang Wen-chong en de Fransman Romain Wattel deelden de derde plaats.

Robert-Jan Derksen, de enige andere Nederlandse golfer met twee ET-zeges, eindigde als 47e. Hij schoof met een 71'er nog wat op in het klassement, terwijl zijn start weinig goeds beloofde. Op de eerste hole verloor Derksen drie slagen. Hij repareerde met onder meer vijf birdies nog veel.

Gerelateerde artikelen