Sport18 nov '13 05:36Aangepast op 18 nov '13 06:04

Kramer: ongeslagen status weinig prioriteit

Auteur: ANP Nieuws

Een wereldrecord bleef net als vorige week in Calgary uit, maar dat deed Sven Kramer zondag na zijn zege bij wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City helemaal niets.

EPA
EPA

"Ik ben hier voor mezelf en wil gewoon mijn eigen wedstrijden rijden. Natuurlijk wil ik ongeslagen blijven, maar dat is niet prioriteit nummer 1'', aldus de schaatser tegen de NOS. "Ik kan hier wel 'over de kop' gaan, maar dan heb ik er over een maand nog last van.''

Kramer was met 6.04,59 veruit de snelste. Hij bleef zijn landgenoten Bob de Jong (6.07,43) en Jorrit Bergsma (6.08,13) voor.

In aanloop naar de Olympische Spelen van Sotsji houdt Kramer duidelijk vast aan zijn eigen plan. Waar hij voorheen alles wilde winnen wat hij kon winnen, lijkt hij nu volledig gefocust op de beste aanloop naar februari en neemt de Fries geen onnodige risico's.

In zijn rit tegen Jorrit Bergsma plaatste Kramer vier ronden voor het einde een indrukwekkende versnelling. "Ik wist wel dat ik nog wat over had, maar zoveel had ik niet gedacht'', aldus Kramer over zijn rondje van 27,6 seconden. Bergsma moest met 29,0 passen. Kramer: "Jorrit begon weer heel agressief. Ik wilde mijn slag slaan in de laatste drie of vier ronden. Dat is gelukt. Wat ik hier had kunnen rijden? Geen idee. Daar ben ik ook niet mee bezig. Bij de NK afstanden was ik beter dan nu.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen