Sport23 dec '12 14:48Aangepast op 23 dec '12 18:56

Ajax mist kans op kans bij FC Utrecht

Auteur: Fleur de Bruijn

Feyenoord gaat de winterstop in als nummer vier van de eredivisie. De Rotterdammers wonnen van Groningen en hebben nu evenveel punten als Ajax. De Amsterdammers speelden gelijk tegen FC Utrecht.

FC Utrecht - Ajax
Terwijl een politiehelikopter boven de stad vloog, vlogen de ballen er in het stadion van Utrecht niet in. Ajax sloot een goed kalenderjaar af met een gelijkspel (0-0) tegen FC Utrecht.

Ajax was vooral voor rust superieur bij FC Utrecht, maar miste zo veel kansen dat het genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Ajax zag de achterstand op PSV en FC Twente groeien tot drie punten. De club begint volgende maand de tweede helft van de competitie met wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse.

Feyenoord - FC Groningen
De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg FC Groningen in De Kuip met 2-1 en passeerde daardoor Vitesse op de ranglijst. Feyenoord heeft na 18 wedstrijden 37 punten, evenveel als landskampioen Ajax.

Graziano Pellè heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Feyenoord in de laatste wedstrijd voor de winterstop geen punten morste. De Italiaan hielp zijn ploeg in een uiterst moeizaam duel met twee treffers langs FC Groningen.

RKC - Willem II
Willem II heeft in de strijd tegen degradatie weer een zwaarbevochten punt gepakt. Met tien man hield de ploeg van trainer Jurgen Streppel knap stand bij RKC Waalwijk: 0-0.

De Tilburgers gaan de winterstop in met twaalf punten en hebben in de tweede helft van het seizoen nog volop kans zich op eigen kracht te handhaven in de eredivisie. Met 6 punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Willem II aansluiting gekregen bij de ploegen die ook in de gevarenzone zitten.

VVV - Roda JC
Roda JC Kerkrade heeft zondag in de degradatiestrijd een belangrijke zege geboekt op VVV-Venlo: 2-4. De thuisclub stond na 50 minuten met 2-0 voor door doelpunten van Bryan Linssen en Barry Maguire, maar binnen een kwartier boog Roda JC die achterstand om in een voorsprong. De invallers Mikolaj Lebedynski en Arnaud Sutchuin, Laurent Delorge en Mark Jan Fledderus waren trefzeker voor de gasten.

Roda JC beëindigde het duel met tien man, na rood voor verdediger Danilo. De strafschop die daaruit voortvloeide, werd gemist door Ricky van Haaren. Door de zege kwam Roda JC in punten op gelijke hoogte met VVV.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen