Sport1 dec '12 20:46Aangepast op 1 dec '12 23:10

FC Twente wint weer eens

Auteur: Mijke Hurkx

Ronald Koeman heeft de familiestrijd met broer Erwin ruimschoots gewonnen. Feyenoord had in de Kuip geen enkele moeite (2-0) met RKC Waalwijk, waardoor Ronald Koeman als winnende coach het veld afstapte.

Grote man bij het goed spelende Feyenoord was opnieuw Graziano Pellè. De uitblinkende Italiaan scoorde beide doelpunten, tot groot plezier van alle vrouwelijke supporters die op de speciale Ladies Night waren afgekomen.

Feyenoord startte flitsend op de kletsnatte grasmat, waardoor de bal amper normaal rolde. Al binnen een kwartier misten Ruben Schaken en Lex Immers beiden tot tweemaal toe in kansrijke positie. Ook na die sterke start domineerde Feyenoord. RKC kwam er nauwelijks aan te pas.

Toch duurde het tot in de blessuretijd van de eerste helft voordat Feyenoord eindelijk op de dik verdiende voorsprong kwam. Op aangeven van Clasie won Pellè een kopduel van Henrico Drost. De Italiaan knikte de bal beheerst achter doelman Jeroen Zoet: 1-0

Feyenoord zette na rust het goede spel voort. Opnieuw tekende Pellè voor het doelpunt van Feyenoord. Het was al de tiende competitie treffer van de Italiaan.

RKC kwam ondertussen in het stuk nauwelijks voor. Pas in de slotfase moest doelman Kostas Lamprou tot tweemaal optreden.

FC Twente - ADO Den Haag
Voor FC Twente begon december goed. In de Veste van Enschede werd ADO Den Haag zaterdagavond verslagen, 2-0. Eindelijk.Het elftal van coach Steve McClaren kon de opsteker gebruiken. In november had het vijf remises op rij geboekt.

In het eerste half uur speelde FC Twente met wat meer overtuiging dan de laatste weken het geval was. De tegenstander werd meteen teruggedrongen en kreeg aanvankelijk ook niet de gelegenheid de middenlijn over te steken. Dat leidde meteen tot enkele mogelijkheden voor de thuisclub.

Het is bekend dat FC Twente moeilijk scoort. In de laatste 5 duels waren slechts drie doelpunten gemaakt, waarvan ook nog één uit een strafschop. McClaren had daarom besloten het eens met een andere spits te proberen. Luc Castaignos, die na een jaar van weinig spelen bij Inter zijn draai nog maar moelijk kan vinden in Enschede, zat aan de kant. Boelikin kreeg eindelijk weer eens een kans als basisspeler.

FC Twente kende het voordeel dat het vrijwel de gehele tweede helft met een man meer kon spelen. In de 48e minuut kreeg Tjaronn Chery de rode kaart van scheidsrecher Jan Wegereef, na een forse overdreding op Schilder. Al snel werd daarna de druk voor ADO te veel.

De bevrijdende openingstreffer viel in de 54e minuut. Na een mooi tikje van Boelikin kwam Dusan Tadic vrij voor Coutinho. De meest productieve speler van FC Twente zorgde vervolgens beheerst voor de 1-0. Boelikin maakte er in de slotminuten nog 2-0 van.

Gerelateerde artikelen