Sport15 jan '13 07:37

Ook Sijsling en Haase onderuit op Australian Open

Auteur: Anne-Greet Haars

Het wil maar niet lukken met het Nederlandse tennis. Daags na de dames gingen ook de Nederlandse mannen op de Australian Open in de eerste ronde onderuit.

Robin Haase werd in drie sets (3-6, 1-6 en 3-6) verslagen door de Schotse nummer drie van de wereldranglijst Andy Murray. De Hagenaar is nummer 53 op de wereldranglijst.

Onder zijn niveau
Tenniscommentator Ted van der Meer vindt dat Haase tijdens de wedstrijd onder zijn niveau speelde. "Het is geen schande van Haase, maar als je ziet hoe zo'n partij gaat dan moet je echt top zijn om een kans te hebben. Maar Haase stond slecht te serveren. En Murray stond gewoon heel goed te spelen", vertelt Van der Meer. "Een tijdje geleden speelde hij ook tegen Murray en toen haalde hij er nog vijf sets uit. Ik wil niet zeggen dat hij toen meer gaf, maar raakte de ballen veel beter."

Treurig
"Maar het is al met al wel een hele treurige aangelegenheid voor het Oranje-tennis in Melbourne", zegt Van der Meer, die het nog treuriger vindt voor Sijsling, die door de Oezbeek Istomin werd uitgeschakeld. De Amsterdammer moest het in vier sets afleggen tegen de nummer 50 van de wereldranglijst: 4-6 6-3 6-4 6-2 . "Die staat op de ranglijst ongeveer gelijk. Hij won de eerste set, maar zakte daarna weg."

Nederlandse tennis
"Je moet gewoon constateren dat het Nederlandse tennis het heel slecht doet, want de dames hebben nog slechter gepresteerd", vervolgt Van der Meer. "Een bond die zo groot is, waar zoveel geld in omgaat, maar zo slecht presteert op wereldniveau: dat kan eigenlijk niet."

"Ik moet ook zeggen dat het ook een kwestie is van organisatie. Ik denk dat er in Nederland moet worden gewerkt naar een hoger niveau van training en ook permantente accommodaties waar een grote groep traint."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen