Sport25 jun '13 14:00Aangepast op 25 jun '13 14:50

Krajicek en Rus uitgeschakeld op Wimbledon

Auteur: ANP Nieuws

Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus zijn in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld.

De 24-jarige Krajicek, voor het eerst sinds 2008 actief in het enkelspel op het Londense gras, was niet opgewassen tegen de als zesde geplaatste Na Li uit China: 6-1 6-1.

Hoewel de score anders doet vermoeden deed Krajicek, na het toernooi van Rosmalen de nummer 575 van de wereld, vooral in de eerste set goed mee met Li. De diepe klappen van de Chinese waren haar te machtig, Li was bovendien sterk op de breekpunten. Ze benutte 5 van de 7 kansen en werkte de drie mogelijkheden van de Nederlandse weg.

Krajicek, die lang er uit was met fysieke problemen, gebruikte haar beschermde ranking om rechtstreeks te worden toegelaten tot Wimbledon.

Arantxa Rus
In navolging van Robin Haase, Kiki Bertens, en Thiemo Bakker is ook Arantxa Rus al in de eerste ronde van Wimbledon gestrand.

De 22-jarige tennisster uit Monster, bezig aan een dramatisch seizoen, ging in twee sets onderuit tegen de Russische Olga Poetsjkova: 6-4 6-2.

Rus begon voortvarend met een breek, maar moest daarna zelf tweemaal haar service afstaan. Op 5-3 hield ze zichzelf nog in de set, om vervolgens nogmaals gebroken te worden. De tweede set verliep volgens hetzelfde recept, Rus deelde weer de eerste tik uit waarna Poetsjkova hard terugsloeg. Na een uur en 20 minuten was de partij afgelopen.

Vorig jaar haalde Rus nog de derde ronde op Wimbledon. Ze zakt door het verlies nog verder weg op de wereldranglijst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen