Sport25 jun '13 19:01Aangepast op 25 jun '13 21:04

Sijsling enige Nederlander in tweede ronde Wimbledon

Auteur: ANP Nieuws

Igor Sijsling heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De tennisser uit Amsterdam won in de eerste ronde op het Londense gras in drie sets van de Amerikaan AlexKuznetsov: 6-3 6-4 6-4.

Sijsling is daarmee de enige Nederlander die zich bij de beste 64 wist te scharen. Robin Haase en Kiki Bertens gingen maandag al onderuit. Een dag later volgden Arantxa Rus, Thiemo de Bakker en Michaëlla Krajicek hun voorbeeld.

Vakkundig
Sijsling ging tegen de nummer 175 van de wereld bijzonder goed met zijn kansen om. Hij wist de Amerikaan al in diens allereerste servicegame te breken, iets dat hij in de twee sets daarna ook deed. Bovendien maakte hij de weinige kansen die hij de Amerikaan bood, steeds vakkundig onschadelijk.

Matchpoint
De zes breakpoints die Sijsling moest toestaan, waren niet aan Kuznetsov besteed. Uiteindelijk serveerde Sijsling de partij na ruim 1,5 uur spelen op zijn vierde matchpoint uit.

In de tweede ronde treft Sijsling de winnaar van de partij tussen de als 17e geplaatste Canadees Milos Raonic en de Argentijn Carlos Berlocq.

Gerelateerde artikelen