Sport24 jun '13 16:49Aangepast op 25 jun '13 14:53

Haase onderuit tegen Joezjni

Auteur: ANP Nieuws

Robin Haase heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon.

Robin Haase
Robin Haase

Robin Haase heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De Haagse tennisser was niet opgewassen tegen Mikhail Joezjni. De als 20e gerangschikte Rus was met 6-4 7-5 7-5 te sterk.

Enkel
Joezjni ging in de derde set bij een stand van 4-3 onderuit en liet zich enige tijd behandelen aan zijn enkel. Hij wist de partij echter toch in zijn voordeel te beslissen. Bij een stand van 5-4 kreeg Joezjni al drie wedstrijdpunten. Haase werkte die nog weg, daarna maakte de Rus het op de servicebeurt van de Nederlander af.

Haase verspeelde de setwinst steeds in de slotfase op zijn eigen opslag. In het eerste bedrijf werkte de Nederlander bij een stand van 2-3 nog wel drie breekpunten weg. Op 4-5 verloor Haase zijn service en moest hij de set afstaan.

Tweede set
In de tweede set kwam de Hagenaar op 4-5 opnieuw onder druk te staan. Hij wist er ondanks een reeks breekpunten toch 5-5 van de te maken. In zijn daaropvolgende servicebeurt ging het weer mis en pakte Joezjni ook de tweede set.

In het derde bedrijf kreeg Haase bij 3-4 breekpunten tegen. Na een val en de blessurebehandeling van Joezjni werd het toch 4-4. Op 4-5 bleef Haase ook nog overeind, maar daarna ging de winst toch naar zijn Russische opponent.

Haase verloor vorig jaar ook in de eerste ronde van Wimbledon, toen van de Argentijn Juan Martin del Potro.

Gerelateerde artikelen