Sport5 sep '13 11:46

Van Wolfswinkel wil concurrent Huntelaar zijn

Auteur: Melvin Captein

Morgen speelt het Nederlands elftal een WK-kwalificatieduel in en tegen Estland. Ricky van Wolfswinkel is ook opgeroepen voor het keurkorps van Louis van Gaal. Hoe ziet hij zijn rol bij Oranje?

Niet alleen op middenveld, ook in de aanval zijn de nodige internationals 'ziek zwak en misselijk' zoals Van Gaal het noemt. Daarom is er - net als bij de trip naar Azië - weer een plekje in de selectie voor Ricky van Wolfswinkel, die sinds deze zomer voor het Engelse Norwich City speelt.

Nederlandse spitsen doen het over het algemeen goed in Engeland. Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie groeiden bij hun club uit tot absolute vedettes. Van Wolfswinkel voelt door die Nederlandse succesverhalen geen extra druk. "Je brengt je eigen kwaliteiten mee. Ik weet wat ik kan en hoe ik belangrijk kan zijn voor de club. Dat probeer je gewoon te laten zien."

Van Persie
Met Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost zijn twee van zijn voornaamste concurrenten voor de spitspositie in het Nederlands elftal geblesseerd. Hoe ziet Van Wolfswinkel zijn eigen positie binnen Oranje? "Robin van Persie is natuurlijk de absolute nummer één in de punt. Daarachter zit een aantal jongens, bijvoorbeeld ook een Luuk de Jong en ikzelf, die er gewoon bij kunnen zijn. We moeten in de minuten die we krijgen bij onze club - dat houdt de bondscoach fantastisch in de gaten - laten zien wat we kunnen. En natuurlijk als we eenmaal bij Oranje zitten. Maar ik vind het erg moeilijk in te schatten waar ik precies sta in de pikorde."

Van Wolfswinkel vindt wel dat hij de afgelopen jaren beter is geworden. "Ik denk ook wel dat ik een concurrent voor Huntelaar ben. Dat wil ik ook zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen