Sport23 mei '13 21:05Aangepast op 23 mei '13 22:13

Eagles met één been in eredivisie

Auteur: Thijs Baas

Go Ahead Eagles heeft donderdagavond in de play-offs om promotie alvast een voorschot genomen op een plaats in de eredivisie. Sparta en Roda JC kwamen niet tot scoren.

De ploeg uit Deventer versloeg op eigen veld in de eerste wedstrijd FC Volendam met royale cijfers: 3-0. Zondag is de return. Xander Houtkoop, Jarchinio Antonia en Marnix Kolder scoorden voor de Eagles. De club degradeerde 17 jaar geleden uit de eredivisie. FC Volendam beëindigde het duel met tien man na de tweede gele kaart voor Paul de Lange in de 79ste minuut. 

Promotie
Na afloop van de wedstrijd leek het erop dat Go Ahead Eagles de promotie naar de eredivisie al binnen had. Tientallen uitgelaten supporters stormden het veld in de Adelaarshorst op en vierden een kampioensfeestje met de spelers en met elkaar. Sommige fans trachtten zelfs de middenstip te stelen, maar dat lukte niet helemaal.

"Wat een gekkenhuis, niet normaal meer'', verzuchtte aanvoerder Marnix Kolder, de maker van het derde doelpunt van de Eagles. "Het is fantastisch om te zien, maar wij als spelers moeten rustig blijven. Want we moeten zondag nog naar Volendam. De race is nog niet gelopen, al staan we er natuurlijk heel goed voor. We hebben Volendam in deze eerste wedstrijd vrijwel weggespeeld. Ze wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. Maar zondag moeten we er nog één keer tegenaan.''

Sparta - Roda JC
In Rotterdam was Roda tegen Sparta voor rust de betere ploeg. Mark-Jan Fledderus raakte de paal. Na rust was Sparta via Donovan Deekman twee keer dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller toonde zich niet scherp genoeg. De return is zondag in Kerkrade.

Gerelateerde artikelen