Sport19 jun '13 13:06

Ook Friesland stelt KNSB ultimatum

Auteur: BNR Webredactie

Opnieuw een ultimatum voor de schaatsbond: dit keer van Friesland. De provincie zit met wat vragen over het nieuwe topsportcentrum.

Het provinciebestuur in Friesland wil voor donderdag 16.00 uur antwoorden van de KNSB op een aantal vragen over de toewijzing van het nieuwe topsportcentrum in Nederland.

Dit blijkt uit een briefwisseling met de KNSB die de provincie openbaar heeft gemaakt. Het is onbekend wat de gevolgen zijn als de KNSB geen gehoor geeft aan het ultimatum.

Procedure
De KNSB stelt in de briefwisseling dat er een mogelijkheid is om de hele toewijzingsprocedure af te breken. Als er door discussies, rechtszaken of gebrek aan medewerking van de deelnemende partijen de "procedure onvoldoende werkbaar wordt geacht'', dan zal de KNSB zich over de procedure beraden. "Op dit moment is dat nog niet aan de orde'', zegt een woordvoerder van de KNSB.

Friesland is met ijsstadion Thialf in de race om als topsportcentrum te worden aangewezen. Ook Icedôme (Almere) en TranSportium (Zoetermeer) zijn in de race voor de toewijzing.

Icedôme
Het consortium dat het Icedôme in Almere wil gaan bouwen, stelde de schaatsbond eerder eveneens een ultimatum. Daar ging de bond niet op in, waarna het consortium de KNSB voor de rechter sleepte. Deze zaak dient op 4 juli in Utrecht.

Het consortium in Almere zegt recht te hebben op de toewijzing omdat eerder uit een uitgelekt rapport bleek dat de voorkeur van de KNSB bij Almere ligt.

TranSportium
Een woordvoerder van het TranSportium laat weten dat zij de procedure volgen en dat het uitstel van de beslissing van de KNSB geen probleem is. "Wij kiezen voor overleg in plaats van reuring. We zijn teleurgesteld dat het zo loopt, maar wij hebben een goed plan en verdedigen dat. We snappen dat, na het uitlekken van het rapport, de plannen nog eens worden bekeken. Het is goed dat we wat rust nemen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen