Sport27 jan '13 17:29Aangepast op 27 jan '13 21:26

Eredivisie | Twente en Feyenoord gelijk, Utrecht wint weer

Auteur: Fleur de Bruijn

PSV is de grote winnaar van speelronde 20. Terwijl de Eindhovenaren geen kind hadden aan Heraccles struikelde Ajax over Vitesse en Feyenoord en Twente over elkaar.

Feyenoord en FC Twente

Feyenoord wacht dit seizoen nog altijd op een overwinning in een topwedstrijd. De ploeg van trainer Ronald Koeman diende zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente genoegen te nemen met 0-0. Daarmee moesten de Tukkers, die na de pauze het beste van het spel hadden, de koppositie aan PSV laten.

De topper in de uitverkochte Kuip stond voor Feyenoord in het teken van de revanche. De faliekant mislukte klassieker vorige tegen Ajax in de ArenA (3-0) leidde tot nogal wat kritiek. De belangrijkste conclusie was voor alle betrokkenen pijnlijk: de Rotterdammers waren in Amsterdam geen team. Feyenoord toonde tegen FC Twente vanaf de beginfase beterschap. Vanuit een goede organisatie en met verzorgd voetbal dwong de getergde thuisploeg in de eerste helft een flink overwicht af.

Na de pauze was Feyenoord minder dominant en ook minder kansrijk. FC Twente had meer controle over de wedstrijd en kwam er ook meer dan eens gevaarlijk uit. Uiteindelijk kwamen beiden ploegen niet tot scoren.

FC Utrecht – Willem II

FC Utrecht heeft zondag ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. In eigen huis werd Willem II verslagen, 3-1. Het elftal van trainer Jan Wouters blijft daardoor met overtuiging de nummer zes van de eredivisie. Willem II staat nog steeds onderaan.

In de eerste helft had Utrecht wel wat meer in balbezit, maar werd het aanvankelijk nauwelijks gevaarlijk. Daarvoor ontbrak het tempo in de acties van het elftal van Wouters, vooral omdat er meer achteruit dan vooruit werd gespeeld. Dit tot lichte irritatie van de toeschouwers.

Na de hervatting pakte FC Utrecht de zaak energieker aan. Dat leidde al na enkele minuten tot de 1-0. Kali rondde een door hem zelf ingeleide aanval met een hard schot van dichtbij af.

De beslissing viel in de 67e minuut. Duplan tikte de 2-0 binnen. Invaller Bob Schepers maakte er in de slotminuten nog 3-0 van. Door Robbie Haemhouts deed Willem II vervolgens nog iets terug.

NEC - Groningen
NEC heeft een fortuinlijke 2-1-overwinning behaald op FC Groningen. Het duel in stadion De Goffert was het aankijken nauwelijks waard. Tien minuten voor het einde besliste de Deen Sören Rieks het gezapige duel. Mitchell Schet van FC Groningen moest in de slotfase met rood (twee maal geel) van het veld.

NEC begon nog wel goed aan de wedstrijd. Al na 10 minuten kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor op voorsprong. Na de rust zette FC Groningen wat meer druk op de achterste linie van NEC. Halverwege de tweede helft kwam FC Groningen verdiend op 1-1. Van grote afstand schoot Schet raak.

Pas na die gelijkmaker zocht NEC onder aanvoering van de ijverige Nick van der Velden weer wat nadrukkelijker de aanval. Met succes, want 10 minuten voor tijd zette Rieks de Nijmeegse club opnieuw op voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van FC Groningen in de slotfase de gelijkmaker te forceren hield NEC de winnende marge vast.

Lees hier alles over de wedstrijd Vitesse - Ajax

Lees hier alles over de wedstrijd Heracles - PSV

Gerelateerde artikelen