Sport15 feb '13 20:23

Kaartje Eredivisie is relatief goedkoop

Auteur: Pieter van den Akker

Vergeleken met Europese topcompetities zijn voetbaltickets in ons land goedkoop. Alleen in Duitsland kan je goedkoper naar een wedstrijd.

Dat blijkt uit cijfers van The Guardian en het ANP. In Nederland bieden PEC Zwolle en VVV-Venlo de goedkoopste kaartjes aan: 10 euro.

In Duitsland zijn fans bij Werder Bremen (6,95 euro) en Wolfsburg (8,12 euro) nog goedkoper uit. In Italië is het voordelig een potje van Palermo te bezoeken: ook 8,12 euro.

Gemiddelde Duitsland: 12 euro
De gemiddelde prijs voor de goedkoopste tickets in Duitsland is maar een kleine 12 euro. Dat is ongeveer twee derde van wat er gemiddeld moet worden neergelegd voor een eredivisieduel.

Willem II-kaartjes duur
De positie op de ranglijst zegt niets over de prijs voor de kaartjes in Nederland. Zo kost het goedkoopste ticket bij NEC (7e op de ranglijst) 10 euro minder dan een kaartje voor AZ (11e).

Voor een goedkoop kaartje bij Willem II (18e) betalen fans bijna evenveel als voor een goedkoop kaartje bij regerend kampioen Ajax, dat op dit moment tweede staat (beide ongeveer 18 euro).

Gerelateerde artikelen