Sport6 apr '13 20:50

Bony maakt het verschil voor Vitesse

Auteur: BNR Webredactie

Vittese blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap door in eigen huis met 3-0 af te rekenen met NAC.

Het was de zevende opeenvolgende zege voor de Arnhemmers, die sinds het gelijkspel tegen PSV begin februari geen punt meer afgaven.

Als vanzelfsprekend was het vooral Wilfried Bony die het verschil maakte. Deze keer maakte hij er twee. De eerste keer dat de international van Ivoorkust aanzette voor een daadkrachtige actie was het meteen raak. Na 28 minuut kopte de spits vallend een 'strakke' voorzet van Gaël Kakuta van de linkerkant in. Het was het achtste opeenvolgende duel waarin Bony scoorde. Nog geen record.

Geduldig Vitesse
Tegen het behoudende NAC, tegen wie het sinds de winterstop moeilijk voetballen is, had Vitesse het geduld opgebracht te wachten op het moment van Bony. Voor de openingstreffer kende de thuisclub eigenlijk geen gevaarlijke momenten.

Dat had natuurlijk ook te maken met de absentie van Theo Janssen. De man die doorgaans de openingen vindt zat wegens een schorsing van de tibune toe te kijken. Patrick van Aanholt ontbrak nog wegens een blessure.

Eerste kans voor NAC
De eerste kans was zelfs voor NAC. Al na 4 minuten brak Rick ten Voorde door, maar zijn lob over doelman Piet Velthuizen was te zacht, zodat Jan-Arie van der Heijden kon opruimen. Verder gebeurde er relatief weinig. In de Bredase defensie leek Eric Botteghin de controle over Bony te hebben. Na een klein half uur bleek dat toch niet helemaal het geval.

De treffer gaf Vitesse nog meer rust en overtuiging aan de thuisclub. Meteen al na de treffer van Bony schoot Kakuta op de lat. Kort na de hervatting viel de min of meer definitieve beslissing. Renato Ibarra schoot na een solo hard raak, 2-0. Even later zorgde Bony met een doffe knal voor 3-0, nadat hij na een lange rush weer eens niet van de bal te krijgen was.

Daarna restte Vitesse weinig anders dan de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat deed de club dan ook.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen