Sport27 jun '11 12:41

Van den Brom blijft toch ADO-trainer

Auteur: Pieter van den Akker

John van den Brom wordt niet de nieuwe trainer van Vitesse. Zijn club ADO Den Haag meldt op de eigen website dat ADO en Vitesse niet tot een akkoord over de overgang van Van den Brom zijn gekomen. Daarom werkt de voormalige profvoetballer ook volgend jaar nog in Den Haag.

Vitesse wilde Van den Brom als opvolger van de Spanjaard Albert Ferrer aanstellen. De club en de trainer waren al akkoord, maar de afkoopsom voor de 44-jarige succestrainer bleek zelfs de steenrijke Vitesse-eigenaar Merab Jordania te gortig. Volgens een zegsvrouw van ADO Den Haag ging hierbij om een verschil van enkele tonnen.
Van den Brom leidde ADO Den Haag afgelopen seizoen via de play-offs voor het eerst in 24 jaar naar Europees voetbal. De Haagse clubleiding had eerder al weinig begrip voor de handelwijze van Vitesse. Jordania had eerst met Van den Brom gesproken en stelde pas daarna ADO op de hoogte van de interesse.
Van den Brom teleurgesteld
Van den Brom was als speler verspreid over twee periodes in totaal twaalf jaar actief voor Vitesse. De tweevoudig international werkte als trainer eerder bij Ajax (beloften) en AGOVV Apeldoorn.
Om de teleurstelling te verwerken heeft hij van ADO Den Haag een paar dagen vrijaf gekregen. ADO startte daardoor maandag in het Zuiderpark de voorbereiding op het nieuwe seizoen met assistent Maurice Steijn, die bij een vertrek van Van den Brom hoogstwaarschijnlijk naar voren zou zijn geschoven als nieuwe hoofdtrainer. ADO bevestigde dat de technische staf door het afketsen van de deal met Vitesse ongewijzigd blijft ten opzichte van afgelopen seizoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen