Sport8 mei '13 10:15Aangepast op 8 mei '13 13:24

Man United houdt zich op de vlakte over vertrek Fergie

Auteur: Thijs Baas

Trainer Alex Ferguson stopt na 27 jaar als trainer van Manchester United. Dat maakt de Engelse topclub bekend op zijn website.

De leiding van Manchester United weigerde vanochtend nog in te gaan op de aanzwellende geruchten over een vertrek van ´Fergie´. In de Engelse media werd al driftig gespeculeerd over het einde van het Ferguson-tijdperk.

"Het was geen makkelijke beslissing'', zegt de meest succesvolle trainer ooit in het Engelse voetbal over zijn afscheid. "Maar ik denk dat het nu het juiste moment is. Het is belangrijk om afscheid te nemen op het moment dat de organisatie in de best mogelijke vorm verkeert. De kwaliteit en samenstelling van de huidige selectie geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik ben blij dat ik als directeur en ambassadeur aan United verbonden blijf.''

De 71-jarige Ferguson veroverde dit seizoen persoonlijk voor de dertiende keer de landstitel met de ploeg van clubtopscorer Robin van Persie. Ook won hij in zijn jaren als manager in 27 jaar twee keer de Champions League.

Dank aan vrouw en team
Ferguson bedankt zijn vrouw Cathy en alle voormalige en huidige spelers van United voor de successen die hij met zijn club heeft behaald. "En in het begin van mijn loopbaan heb ik het vertrouwen van Sir Bobby Charlton gekregen om aan een succesvolle ploeg te bouwen. Daarnaast ben ik natuurlijk altijd fantastisch gesteund door de fans.''

Als Ferguson afscheid neemt, heeft hij er exact 1.500 duels op zitten met de Engelse topclub. United speelt zijn laatste wedstrijd van dit seizoen op 19 uit tegen West Bromwich Albion. Ferguson blijft nog wel actief als directeur en ambassadeur van Manchester United. In de BNR Nieuwsupdate straks meer over het vertrek van het clubicoon.

De Schot begon aan zijn klus in 1986 . Ruud Lubbers was onze premier, een ijsje kostte nog een kwartje en het Nederlands elftal moest nog Europees kampioen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen