Sport19 nov '13 22:34Aangepast op 19 nov '13 23:16

Oranje blijft met 10 man overeind

Auteur: ANP Nieuws

Het Nederlands elftal heeft dinsdag met een bikkelharde oefenwedstrijd tegen Colombia afscheid genomen van redelijk succesvol kalenderjaar.

ANP
ANP

Het uiteindelijke doelpuntloze gelijke spel voelde een beetje als een zege omdat Oranje na de rode kaart van Jeremain Lens ruim 55 minuten met 10 man speelde en wegens veel blessureleed bij lange na niet in de beste formatie voetbalde.

Onervaren
Oranje miste met Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Nigel de Jong wel heel veel dragende spelers. Daarbij speelde de formatie ook nog eens bijna een uur met tien man, na een rode kaart voor Lens. De aanvaller greep Pablo Armero bij zijn keel, nadat die verdediger hem zonder dat de bal in de buurt was een harde trap had verkocht.

Van der Vaart raakte voordat hij met een blessure uitvielde paal en ook Lens was dichtbij de openingstreffer. Knap van Oranje was dat ook na rust vaak niet te zien was dat de thuisploeg met een man minder acteerde. Gelegenheidsspits Leroy Fer bezorgde de thuisploeg nog bijna een zege.

Ronaldo
Portugal boekte een 3-2 zege op en in Zweden. Cristiano Ronaldo scoort 3 keer, Zlatan Ibrahimovic maakt er 2. Met de spectaculaire zege verzekerde Portugal zich dinsdagvond in en tegen Zweden van een startbewijs voor het eindtoernooi om de wereldtitel.

Dankzij twee fraaie treffers van Zlatan, die zich even zichtbaar kwaad maakte, liep de spanning in Solna nog hoog op: 2-1. Portugal sloeg evenwel via de dodelijk trefzekere Ronaldo weer snel terug: 2-3. In de extra tijd miste de Portugese geweldenaar nog een open kans op 2-4.

Frankrijk alsnog
Frankrijk plaatste zich ten koste van Oekraïne voor het WK in Brazilië. De Fransen wonnen in eigen huis met 3-0. Dat was genoeg om de 2-0-nederlaag van vrijdag in Kiev ongedaan te maken.

Ook Kroatië gaat naar het WK door winst op IJsland (2-0). En Griekenland plaatste zich in Boekarest voor de wereldtitelstrijd voetbal. Na de in eigen huis opgebouwde voorsprong (3-1) kwam Griekenland in Roemenië nauwelijks meer in gevaar. Het werd1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen