Sport9 jan '12 20:10

Messi weer beste van de wereld

Auteur: Karin Backx

De Argentijn Lionel Messi is weer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Hij ontving maandag voor het derde jaar op rij de Gouden Bal.

De aanvaller van FC Barcelona kreeg bij de verkiezing van de FIFA meer stemmen dan zijn Spaanse ploeggenoot Xavi en de Portugees Cristiano Ronaldo van Real Madrid.

Messi (24) ontving maandag uit handen van de Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo de Gouden Bal.

De Argentijn veroverde in 2011 met Barcelona onder meer de Champions League en de wereldbeker voor clubteams.

Geen maat op Messi
Sportjournalist Sjoerd Mossou (AD) was er al van overtuigd dat Messi er vandoor zou gaan met de Gouden Bal. 'Er staat geen maat op Messi.

In deze tijd zijn de verschillen steeds kleiner geworden tussen spelers, maar Messi stijgt daar nog steeds ver boven uit', aldus Mossou.

Kerst op de taart
Ook Aad de Mos, oud voetbaltrainer en analist is lovend over de Argentijnse speler: 'Messi is de kers op de taart. Het is zelfs een item aan het worden als hij een wedstrijd niet scoort'.

De Mos vindt Messi nog niet de beste speler aller tijden. 'Daarvoor moet hij mondiaal een finale spelen. Maar dit kan nog lang duren, want hij kan zijn ei nog steeds niet kwijt in het Argentijnse elftal.'

Christiano Ronaldo
Ronaldo, winnaar van de Gouden Bal in 2008, was maandagavond niet aanwezig omdat Real Madrid morgen een bekerwedstrijd speelt.

Eric Castien, correspondent van de Telegraaf, analyseert dat de strijd om de Gouden Bal in de Spaanse kranten ook een strijd is geworden tussen Real Madrid en Barcelona.

'Ook voelt Ronaldo zich een beetje ondergewaardeerd. Hij is Europees topscoorder geworden en hij heeft nu 21 goals gemaakt en Messi 17. De vraag is wat hij nog moet doen om beter te worden gevonden dan Messi',aldus Castien.

Gerelateerde artikelen