Sport23 okt '12 09:04

Boogerd wil waarheidscommissie wielrennen

Auteur: Pieter van den Akker

Michael Boogerd is voorstander van een waarheidscommissie om de dopingcultuur in de wielersport onder de loep te nemen. "Om voor eens en altijd duidelijk te krijgen wat er allemaal is gebeurd", weet BNR-sportverslaggever Thomas Schuurman.

De oud-renner van de Raboploeg zegt dit in het magazine van NUsport. Als zo’n commissie er komt, wil Boogerd zijn verhaal doen.

Vragen voor Boogerd
Boogerd zegt dat er ‘iets’ moet veranderen in het wielrennen. "Dat is duidelijk", vindt Boogerd. BNR's Thomas Schuurman: "De grote wielrenner van eind jaren negentig en het begin van het vorige decennium weet niet precies welke vorm dat moet krijgen. En wie verhoord moeten worden en wie niet. En tot welke periode."

Schuurman vat samen: "Heel veel vragen, nog geen antwoorden, maar hij gooit het balletje op. Hij wil zelf zeker ook voor die waarheidscommissie verschijnen. En laten we wel wezen, er zijn een hoop mensen die voor Michael Boogerd nog een aantal vragen hebben."

'Met z'n allen'
'Op de vraag of zo’n waarheids- en verzoeningscommissie ook zinvol is als het alleen de Nederlandse renners betreft, antwoordt Boogerd zelf dat het nationaal eerder haalbaar zal zijn dan internationaal. "Maar zelfs hier zal het lastig worden. Die commissie moet wel serieus zijn en volledig en alle renners moeten komen, niet alleen Michael Boogerd. Laten we dan met z’n allen gaan, laat dan iedereen komen en zijn verhaal doen."

De Nederlandse wielrenunie KNWU en Harold Knebel, directeur van de Rabobank wielerploegen, pleitten al eerder voor een waarheidscommissie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen