Sport26 apr '16 17:46Aangepast op 26 apr '16 18:03

FC Twente bereikt akkoord met schuldeisers

Auteur: Judith Laanen

FC Twente heeft een akkoord gesloten met de belangrijkste schuldeisers. Dat moest voor 1 mei. Op die datum verstrijkt de deadline die de KNVB had gesteld.

Thuistenue FC Twente, ANP
Thuistenue FC Twente, ANP

Dat meldt de club op de website.

De deal is een belangrijke stap die de Enschedese club moest zetten om weer voor een proflicentie in aanmerking te komen. Het intrekken van de licentie van de club lijkt nu van de baan, maar is nog niet veilig gesteld, zegt de club.

FC Twente maakte dinsdag bekend overeenstemming te hebben bereikt met ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan en voormalig commissarissen Hein Trebbe en Hennie ten Hag. Zij hebben in het verleden geld in FC Twente gestoken en zijn de vereniging nu financieel tegemoet gekomen. FC Twente doet geen mededelingen over de inhoud van het akkoord.

Een vernietigend rapport over financieel wanbeleid leek de druppel voor de club. De jaarrekeningen bleken niet te kloppen door een tweede boekhouding. De gemeente wilde de club redden door garant te staan voor 32 miljoen euro. De club werkt aan een schuldsanering en moest voor 1 mei een akkoord hebben met de schuldeisers en een sluitende begroting kunnen presenteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen