Sport23 mei '13 14:28

Champions Leaguefinale 2015 in Berlijn

Auteur: BNR Webredactie

De finale van de Champions League wordt in 2015 gespeeld in Berlijn. Dat heeft het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA vandaag beslist.

Zaterdag wordt de eindstrijd in het Wembleystadion van Londen afgewerkt, volgend jaar is Lissabon de speelstad van de strijd om de belangrijkste Europese beker voor clubteams.

Ook werd bekend dat de finale van de Europa League in 2015 in Warschau wordt gespeeld. Het nationale stadion was vorig jaar een van de speellocaties bij het EK dat in Polen en Oekraïne werd gehouden. Volgend jaar is Turijn voor die wedstrijd plaats van handeling, dit jaar was de finale in Amsterdam.

Eerste keer
De toewijzing aan Berlijn komt uitgerekend 2 dagen voordat twee Duitse teams om de titel spelen. Zaterdag treden Borussia Dortmund en Bayern München aan op Wembley. Het is de eerste keer dat het olympisch stadion van Berlijn een finale van een van de Europese clubtoernooien herbergt. Eerder vonden er wel de (besmette) Spelen van 1936 plaats alsmede de finale van het WK voetbal in 2006.

Gerelateerde artikelen