Sport27 dec '12 11:55Aangepast op 27 dec '12 15:18

Ook Robinho terug naar Brazilië

Auteur: Pieter van den Akker

Niet alleen de Braziliaanse topvoetballer Pato, maar ook Robinho keert terug naar zijn geboorteland. Dat zegt zijn Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola op BNR.

Raiola verwacht de transfers van beide spelers binnenkort af te ronden. Hun overstap naar de Braziliaanse competitie is opmerkelijk, omdat Alexandre Pato (23) en Robinho (28) nog relatief jong zijn. In het verleden keerden Braziliaanse topspelers pas op latere leeftijd terug naar hun 'eigen' competitie.

Economie ontploft
Raiola zei donderdag tegen deze zender: "Ik ben net terug uit Brazilië en we zijn druk bezig om Robinho en Pato terug te verhuizen naar hun geboorteland. Dat is natuurlijk heel bijzonder, want Brazilië was vroeger een verkoopland. De laatste jaren zie je dat door de groeiende economie, die als het ware is ontploft, sponsorgelden naar de clubs zijn gegaan."

WK
Ook speelt mee dat het WK in 2014 in het Zuid-Amerikaanse land wordt gehouden, zegt Raiola. Pato verkast zo goed als zeker naar de topclub Corinthians. Met zijn transfer zou ongeveer 15 miljoen euro zijn gemoeid. Robinho vervolgt zijn carrière waarschijnlijk bij Santos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen