Sport17 okt '12 07:26

Sensationele comeback Zweden bij Duitsers

Auteur: Anne-Greet Haars

Eins, zwei, drei, vier: 4-0, dat was de voorsprong die de Duitsers hadden tegen Zweden. Maar..en, två, tre, fyra: 4-4 werd de uitslag. Een sensationele comeback van Zweden.

Bij rust stond het 3-0 voor de Duitsers en leek er niets aan de hand.Vlak na rust werd het zelfs 4-0 voor 'die Mannschaft'. Daarna toonden de Zweden echter ongelooflijk veel veerkracht, resulterend in de 4-4 in de slotminuut van de wedstrijd.

Klose
Miroslav Klose was de grote man in de eerste helft. Met twee doelpunten bracht hij zijn totaal voor de nationale ploeg op 67, slecht één doelpunt achter topscorer aller tijden Gerd Müller. De andere Duitse treffers kwamen op naam van Per Mertesacker en Mesut Özil.

Comeback
Waar de wedstrijd beslist leek, keerde het tij echter volledig. Eerst maakte Zlatan Ibrahimovic een ogenschijnlijke eretreffer, maar toen Mikael Lustig er 4-2 van maakte kregen de Zweden weer hoop. Johan Elmander maakte er een kwartier voor tijd zelfs 4-3 van en nadat Ajacied Tobias Sana een grote kans op de gelijkmaker had gemist, leek het daarbij te blijven.

Rasmus Elm tekende in de allerlaatste minuut echter alsnog voor de gelijkmaker.

Bekijk hier de highlights van de wedstrijd:

Oranje
Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond al vroeg in het kwalificatietoernooi het WK in Brazilië in zicht gekregen . Oranje won de uitwedstrijd bij Roemenië (1-4) dat eveneens na drie duels nog zonder puntenverlies was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen