Vandaag worden er meerdere getuigen verhoord.
De Deense wielrenner eist 5,8 miljoen euro nadat hij in de Tour de France van 2007 als geletruidrager door zijn ploeg uit de Tour was gezet en ontslagen. Dat gebeurde omdat hij gelogen had over zijn verblijfplaats voor de Tour. Rasmussen beweert dat de ploegleiding op de hoogte was van zijn sportieve fraude.
Achtergrond
In juli 2008 heeft de renner zijn ontslag met succes aangevochten. De rechtbank gaf hem een compensatie van zeven ton. Maar Rasmussen vond het bedrag te mager, terwijl Rabobank nog steeds ontkent. Daarom gingen beide partijen in beroep.
In mei 2012 volgt het beroep waar de voorzittend raadsheer aan Rabobank de gelegenheid heeft gegeven te bewijzen dat de ploeg niet eerder dan 25 juli 2007 heeft geweten dat Rasmussen geknoeid had met zijn zogeheten 'whereabouts'.
De Rooij
Oud-ploegleider Theo de Rooij was vandaag als eerste aan de beurt. Hij verklaarde onder ede dat hij er tijdens de Ronde van Frankrijk van 2007 tot 25 juli van overtuigd was dat zijn renner Michael Rasmussen voorafgaand aan de Tour in Mexico was geweest. "Renners gaan wel eens vaker ver weg trainen", verklaarde de voormalig directeur van de Rabo-wielerploeg.
Volgens mr. Brantjes, advocaat van Rasmussen, is het opmerkelijk dat De Rooij half juni, terwijl hij dacht dat de renner in Mexico was, op verzoek van ploegleider Erik Breukink de Deen op zijn Italiaanse nummer routekaartjes van de Tour heeft gefaxt. "Dat heb ik zonder nadenken gedaan", zei De Rooij. Ook Breukink zal maandag als getuige optreden.
Andere getuigen
Vandaag worden verder nog Erik Breukink, oud-ploegarts Geert Leinders, voormalig hoofd communicatie van de bank Vincent Pijpers en advocaat Harro Knijff als getuigen gehoord.