Sport8 mrt '13 22:44

Eredivisie | NAC houdt Groningen op gelijkspel

Auteur: Thijs Baas

Het vrijdagavondduel in de Euroborg tussen FC Groningen en NAC Breda is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Op basis van het vertoonde spel had de thuisploeg meer verdiend.

Daar kwam nog eens bij dat de Bredase gelijkmaker werd gescoord uit een dubieuze strafschop. FC Groningen wilde zich revancheren voor de 'blamerende' 4-1 nederlaag van vorige week tegen Roda JC, NAC zat nog ernstig in zijn maag met de late 2-1 thuisnederlaag van vorige week tegen Heerenveen.

FC Groningen speelde voor rust vol op de aanval en kreeg ook voldoende kansen op een treffer, maar doelman Jelle ten Rouwelaar en de paal - na een vliegend schot van Andraz Kirm - stonden een doepunt in de weg. NAC was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Uithaal
Kort na de pauze bracht middenvelder Maikel Kieftenbeld de thuisploeg met een uithaal uit een matig weggewerkte hoekschop op voorsprong. Maar korte tijd later legde scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip na een op het oog onschuldig duel tussen Lorenzo Burnet en invaller Elson Hooi. Jordy Buijs schoot raak.

Mede dankzij de spectaculaire beginfase was de tweede helft veel aantrekkelijker dan de eerste. Beide ploegen wilden per se winnen, al waren de beste kansen duidelijk voor FC Groningen. Maar het scorend vermogen van de Groningers is dit seizoen niet erg groot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen