Sport9 mrt '13 20:43Aangepast op 9 mrt '13 21:34

PSV verliest met 2-1 bij Heerenveen

Auteur: BNR Webredactie

PSV heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. De ploeg van trainer Dick Advocaat ging in het Abe Lenstra-stadion met 2-1 onderuit.

Door de verliesbeurt van de Eindhovenaren kan Ajax zondag de koppositie van PSV in de eredivisie overnemen.

De druk van het kampioen moéten worden leek PSV te verlammen. Twee weken geleden verloren de Eindhovenaren in De Kuip ook al van Feyenoord.

Slecht begin voor PSV
PSV begon onthutsend zwak aan de wedstrijd in het koude Abe Lenstra-stadion. De Eindhovenaren speelden misschien wel hun slechtste eerste helft van het seizoen. Bijna ieder duel werd verloren, elke bal die tussen twee spelers in viel was voor een Fries. PSV mocht eigenlijk van geluk spreken dat het bij rust 'slechts' 2-0 was. Het makkelijk combinerende Heerenveen liet namelijk nog zeker vijf grote kansen onbenut.

Het gebrak aan scherpte bij PSV kwam kort na de aftrap al tot uiting toen Mark van Bommel een bal verkeerd terugspeelde en daarmee onbedoeld Alfred Finnbogason lanceerde. De topschutter van Heerenveen liet dat cadeautje echter liggen. Enkele minuten later was het wel raak toen Yassine El Ghanassy doorbrak op de linkerflank en voor het doel Marten de Roon vond: 1-0.

Handen vol aan Djuricic
PSV kreeg in de eerste helft maar geen vat op Filip Djuricic, de Servische balgoochelaar die de koploper van de eredivisie handenvol werk bezorgde.

In de 19e minuut stuurde Djuricic na een schitterende aanname El Ghanassy alleen richting Boy Waterman. De Belg kwam de doelman echter niet voorbij. Kort voor de rust bekroonde El Ghanassy zijn basisplaats wel met een treffer. Hij tikte de rebound in nadat Djuricic op Waterman had geschoten: 2-0.

Tweede helft
Met Ola Toivonen en Tim Matavz voor Oscar Hiljemark en Jürgen Locadia bracht Advocaat in de tweede helft meer gif in zijn elftal. PSV kwam scherp uit de kleedkamer, kreeg ook enkele aardige kansen, maar het duurde tot de 74e minuut voor de aansluitingstreffer viel. Kevin Strootman schot de bal via de schoen van Toivonen binnen (2-1).

PSV ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Kristoffer Nordfeldt ranselde vlak voor tijd nog een kopbal van Matavz uit zijn doel.

Van Bommel baalt van nederlaag
Mark van Bommel baalde van afloop van de wedstrijd duidelijk van de nederlaag. "Op basis van de kansen in de tweede helft hadden we nog moeten winnen'', zei hij.

Sc Heerenveen kwam voor rust op een voorsprong van 2-0. "Ze zetten ons onder druk'', besefte Van Bommel. "Wij moeten daar onderuit voetballen, maar dat lukte niet. Daardoor kwamen we steeds overal te laat. We wisten ook dat Heerenveen dit spel maar een uur kon volhouden.''

"Daarom is het jammer dat we een paar goede kansen misten en dat Matavz nog op de lat kopt. We hadden gewoon nog kunnen winnen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen