Sport23 apr '13 22:38

Bayern speelt Barcelona weg

Auteur: BNR Webredactie

Bayern München kan zich op gaan maken voor de tweede Champions Leaguefinale op rij. De Duitse club, vorig seizoen na strafschoppen ten onder tegen Chelsea, won dinsdag voor eigen publiek het eerste duel in de halve finales van FC Barcelona met liefst 4-0.

Arjen Robben was bij Bayern één van de uitblinkers.

Op de zege van de Duitse recordkampioen viel niets af te dingen. Barcelona had in de Allianz Arena in München weliswaar veel vaker de bal, maar aan het geliefde tik-tak-spel kwam de ploeg niet toe. Daarvoor was het tempo te laag en bovendien hield Bayern de Spanjaarden ver van het eigen doel af. De hoop leek dan ook gevestigd op een geniale ingeving van Lionel Messi, die in de basis terugkeerde na een hamstringblessure. De Argentijn bleef echter zo goed als onzichtbaar en leek gezien zijn sjokkende tred ook niet topfit.

Bayern op alle vlakken beter
Bayern was op alle vlakken beter. De ploeg kreeg via Robben al binnen 2 minuten een enorme kans, maar hij punterde de bal tegen doelman Víctor Valdés. De aanvaller stond halverwege de eerste helft wel aan de basis van de openingstreffer. Zijn voorzet vanaf de rechterkant werd door verdediger Dante naar de tweede paal gekopt, waar de ingelopen Thomas Müller vrij kon inkoppen: 1-0.

De schade voor Barça had in de eerste helft zelfs groter kunnen zijn. De bal belandde namelijk twee keer in het eigen strafschopgebied op een arm van een verdediger, maar even vaak keek de Hongaarse arbitrage de andere kant op.

Weer voorzet door Robben
De Duitsers hadden echter geen strafschop nodig om op 2-0 te komen, want vlak na rust was het opnieuw raak. Het tweede doelpunt leek veel op het eerste: weer gaf Robben voor, nu uit een hoekschop, en weer werd de bal teruggekopt op een inlopende speler. Dit keer was Müller de aangever en volleerde Mario Gomez, op rand van buitenspel, raak.

Hoewel Barcelona de controle gaandeweg de tweede helft wat meer terug kreeg, bleven de grootste kansen voor de Duitsers. Zo schoot Franck Ribéry net naast en was ook Robben met een kopbal dicht bij de 3-0.

Goal Robben
Een kwartier voor tijd zorgde de Groninger alsnog voor de bekroning op zijn goede wedstrijd. Hij dolde linksback Jordi Alba, die vervolgens ook nog eens geblokt werd door Müller, en schoot de bal met zijn mindere rechter in de verre hoek. Müller zorgde 7 minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de wedstrijd zelfs dat Barcelona een wonder nodig heeft om alsnog de finale te bereiken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen