Sport31 aug '12 16:39Aangepast op 31 aug '12 18:18

Ryan Babel terug naar Ajax

Auteur: Anne-Greet Haars

Op de laatste dag van de transfermarkt heeft Ajax een oude bekende aan de selectie toegevoegd: Ryan Babel. De aanvaller heeft vrijdag zo goed als overeenstemming bereikt over een eenjarig contract bij de landskampioen.

Ryan Babel maakte gisteren zijn vertrek bij Hoffenheim 1899 op Twitter bekend. De 25-jarige aanvaller had zijn contract bij de Duitse club, dat tot medio 2013 doorliep, zelf afgekocht.

Daarom hoeft Ajax geen transfersom voor de Amsterdammer te betalen.

De Boer
De aanvaller wil zich bij Ajax weer in de kijker van een Europese topploeg spelen. Trainer Frank de Boer had dringend behoefte aan een speler die zowel in de spits als op de flanken uit de voeten kan. "Want Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthorsson zijn toch blessuregevoelig'', zei hij vorige week nog.

Achtergrond
Babel doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in het seizoen 2003-2004 op jeugdige leeftijd bij Ajax. In 2007 vertrok hij voor 17 miljoen euro naar Liverpool.

De 42-voudige international speelde sinds begin 2010 bij Hoffenheim. De Duitse club vroeg een afkoopsom van 3 miljoen voor Babel. Opgeteld bij zijn salaris bleek dat voor geïnteresseerde clubs iets te gortig.

Lucas Andersen
Ajax heeft zich vrijdag ook versterkt met - opnieuw - een Deense voetballer. De landskampioen versterkte zich vrijdag met Lucas Andersen. De bijna 18-jarige aanvaller komt over van de Deense club Aalborg BK. De jeugdinternational speelde 41 wedstrijden in het eerste elftal van Aalborg.

Andersen is al de zesde Deen in de selectie van trainer Frank de Boer. Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer voetbalden al in Amsterdam, terwijl Lasse Schöne en Christian Poulsen deze zomer werden aangetrokken. Andersen sluit na de interlandperiode aan bij de A-selectie van Ajax. De Deen kan op alle posities voorin spelen en is ook als schaduwspits inzetbaar.

Gerelateerde artikelen