Sport22 dec '12 22:47Aangepast op 23 dec '12 00:32

PSV verslaat NAC met 6-1

Auteur: Harmen Simon Teunis

Met een machtig optreden tegen NAC Breda heeft PSV zich zaterdag verzekerd van de 'papieren' wintertitel. De ploeg van trainer Dick Advocaat zegevierde in Breda met 6-1.

Door de overwinning gaat de club uit Eindhoven de winterstop in als koploper van de eredivisie. Advocaat hecht daar nauwelijks waarde aan. Die benadrukt bijna wekelijks dat hij na 34 wedstrijden op de eerste plaats wil staan.

PSV was naar Breda gereisd in de wetenschap dat het daar al 6 jaar niet had gewonnen. De laatste vier bezoekjes aan het Rat Verlegh-stadion gingen zelfs allemaal verloren. Zaterdag gaf PSV de thuisclub echter geen moment het idee dat er weer een stunt in zou zitten. En dat terwijl de omstandigheden toch op papier in het voordeel van NAC waren. Het regende onophoudelijk in Breda, waardoor de toch al zo slechte grasmat gedurende de wedstrijd veranderde in een zompige modderpoel.

Het leek uitstekend te passen in een ouderwets 'Avondje NAC', maar de Bredase fans kwamen bedrogen uit. De geel-zwarte brigade van trainer Nebojsa Gudelj werd afgebluft door PSV, dat veel beter op de been bleef in de modder. NAC gaf de doelpunten bovendien kinderlijk eenvoudig weg. Na een half uur was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Lens opent score
Jeremain Lens opende in de 11e minuut de score nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen van NAC-verdediger Mark Looms. De aanvaller tekende even later ook voor de tweede treffer. Lens mocht vanaf 11 meter aanleggen nadat hij in het strafschopgebied was aangetikt door Sepp De Roover. Lens stuitte in eerste instantie op Jelle ten Rouwelaar, maar kon in de rebound dankzij de attente Matavz wel toeslaan.

Heel even leek het een wedstrijd te worden toen Jordy Buijs met een knal van afstand raak schoot (1-2). De hoop bij NAC was echter van korte duur. Knullig balverlies van Looms leidde de 1-3 van Georginio Wijnaldum in en enkele minuten voor rust kon verdediger Mathias Jörgensen voor de tweede wedstrijd op rij scoren. Gudelj greep in de rust in met twee wissels, maar toen was het leed al geschied. Luciano Narsingh en invaller Jürgen Locadia voerden de score op tot 1-6, waardoor PSV met een imposant doelpuntentotaal van 60 de winter in gaat.

Overige wedstrijden
Er werden zaterdagavond nog drie andere wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Heerenveen versloeg de bezoekers van Vitesse met 2-1. ADO Den Haag versloeg NEC met 2-0. En het treffen tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle eindigde in 1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen