Sport18 jan '13 21:55

PSV hervat competitie met blamage tegen PEC

Auteur: Thijs Baas

Het voetbaljaar 2013 had voor PSV niet slechter kunnen beginnen. In het eigen Philips Stadion bleek PEC Zwolle te sterk: 1-3.

Met doelpunten van Fred Benson en Wiljan Pluim wisten de Zwollenaren de gelijkmaker van Tim Matavz in de 42ste minuut onschadelijk te maken. Benson had de uitploeg in de 25ste minuut ook al op voorsprong gezet.

Bij PSV moest verdediger Erik Pieters na 66 minuten naar de kant na een forse charge op een tegenstander. Alsof dat nog niet genoeg was verwondde Pieters zichzelf in de catacomben, toen hij zijn frustratie botvierde op een raam en een bloedspoor achterliet op weg naar de kleedkamer. Pieters was net terug van negen maanden blessureleed.

Tegen PEC kwam pijnlijk aan het licht hoe onmisbaar spelbepalende spelers als Ola Toivonen en Luciano Narsingh zijn voor PSV. Het publiek beantwoordde het dolende team met een wanhopig "Voetballen, voetballen!''. Vooral in defensief opzicht stonden de Eindhovenaren te schutteren en PEC wist wel raad met de fouten die PSV achterin maakte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen